Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 17 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Liga Campionilor: CFR Cluj - Sporting Braga - 3 -1

Categorie stire Sport | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 21 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 989 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Liga Campionilor: CFR Cluj - Sporting Braga - 3 -1

CFR 1907 Cluj şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană, după ce a învins pe Sporting Braga cu scorul de 3-1 (3-1), marţi seara, în cadrul Grupei H a Ligii Campionilor la fotbal, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca.


Portughezul Rui Pedro a reuşit o ''triplă'' (7, 15, 33) pentru CFR, acestea fiind primele sale goluri în Champions League, golul echipei oaspete fiind înscris de Alan (17). Braga a jucat mai bine de o repriză în 10 oameni, după eliminarea lui Douglao (45).


Tactica adoptată de CFR, cu apărare solidă şi contraatac, a dat roade destul de repede, iar Rui Pedro a deschis scorul în min. 7, după ce Piccolo a trimis spre Rafael Bastos, iar brazilianul a deviat pentru portughez. Rui Pedro a majorat diferenţa în min. 15, când a reluat din cădere, după un contraatac purtat de Sougou. Braga a revenit rapid şi a redus scorul în min. 17, prin Alan, după o neatenţie a lui Rada. Eder a avut o şansă notabilă în min. 20, dar a nimerit plasa laterală. Rafael Bastos l-a întrebuinţat pe Beto, fostul său coechipier de la CFR, în min. 30, cu un şut de la marginea careului, dar lusitanul a respins. Peste numai trei minute, CFR a marcat din nou, prin acelaşi Rui Pedro, care a venit din linia a doua şi a reluat în plasă mingea trimisă înapoi de Sougou (33).


Senegalezul Sougou a mai avut o şansă bună, în min. 40, tot pe contraatac, dar şutul său s-a dus peste poartă. Braga a ratat şi ea, în min. 42, la un corner, când mingea reluată cu capul de Custodio, dar Ivo Pinto a respins de pe linia porţii.


Braga a rămas în 10 în min. 45, când fundaşul Douglao l-a lovit cu cotul pe Rada şi a fost eliminat.


În partea secundă, Braga a păstrat posesia superioară pe care a avut-o de-a lungul partidei, iar CFR a încercat să dea lovitura de graţie pe contraatac sau la fazele fixe. Luis Alberto (54) a tras bine, dar Beto a reţinut, după care Alan a replicat (57) cu un şut puţin peste transversală.


Rafael Bastos (59) a avut un contraatac bun, dar şutul său la colţul scurt a fost deturnat de Beto în corner.


Braga a fost periculoasă în min. 77, când şutul lui Alan a fost respins de Felgueiras, iar Mossoro a reluat în plasă, dar se afla în poziţie de ofsaid.


Camora a avut şansa de a închide meciul, la capătul unui contraatac, dar mingea expediată de el a lovit bara (80). Camora a mai trimis o dată mingea în bară, deviată de Beto (82). După câteva faze fixe periculoase ale oaspeţilor, Aguirregaray şi Kapetanos (90) au creat din nou pericol la poarta lui Beto.


CFR a obţinut o victorie meritată, o premieră pentru ardeleni fiind faptul că reuşesc două succese în aceeaşi grupă a competiţiei.


Rui Pedro este primul jucător care a marcat trei goluri într-un meci pentru o echipă românească în Liga Campionilor.


CFR Cluj va juca ultimul meci din grupă pe Manchester United, pe 5 decembrie, pe ''Old Trafford''. CFR are asigurată calificarea în şaisprezecimile de finală ale Europa League, având în vedere că Galatasaray a învins pe Manchester United cu 1-0, dar păstrează şi şanse teoretice de a avansa în optimile Champions League.

 

Antrenorul echipei Sporting Braga, José Peseiro, a declarat că este principalul responsabil pentru eşecul formaţiei lusitane, învinsă marţi seara de CFR Cluj cu scorul de 3-1, în Liga Campionilor, şi eliminată din cupele europene.


''Greşelile au fost individuale, dar sunt responsabilitatea mea. Nu am fost concentraţi la momentele importante ale meciului şi asta a dus la golurile pe care le-am încasat. Nu mă aşteptam la acest lucru, pentru că am lucrat aceste detalii la antrenamente, însă nu am reuşit să le respectăm'', a afirmat Peseiro după meciul de la Cluj-Napoca.


''Campania noastră în Champions League a fost definită de astfel de situaţii. Totuşi, chiar şi în 10 jucători am fost uniţi, am controlat jocul şi am încercat să marcăm. Am fost eliminaţi şi este greşeala mea - nu suntem mai slabi decât CFR Cluj şi Galatasaray'', a mai spus Peseiro, fost antrenor la Rapid Bucureşti.


CFR 1907 Cluj şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană, după ce a învins pe Sporting Braga cu scorul de 3-1 (3-1), marţi seara, în cadrul Grupei H a Ligii Campionilor la fotbal, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca. Portughezul Rui Pedro a reuşit o ''triplă'' (7, 15, 33) pentru CFR, acestea fiind primele sale goluri în Champions League. Golul echipei oaspete a fost înscris de Alan (17). Braga a jucat mai bine de o repriză în 10 oameni, după eliminarea lui Douglao



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta