Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mesaj pro-european pentru Republica Moldova

Categorie stire Stirea zilei | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Februarie, 2015 | Nr. accesari stire 10576 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Mesaj pro-european pentru Republica Moldova

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, din Republica Moldova, au dat câştig de cauză partidelor pro-europene. Mai mult ca în alte rânduri, alegerile respective au avut o puternică miză geopolitică, iar cetăţenii acestei ţări au înţeles semnificaţia votului mandatând în Parlamentul de la Chişinău partide pro-europene, care împreună pot forma o majoritate stabilă şi pot realiza o guvernare pro-europeană.

    Parcursul european al Republicii Moldova a fost şi este încurajat foarte clar de către toţi liderii europeni. România a fost, este şi va fi cel mai puternic ambasador al acestei ţări în relaţie cu Uniunea Europeană. Trebuie subliniat că Republica Moldova a realizat progrese importante în ceea ce priveşte demersul pro-european, progrese care trebuie aprofundate.

   Aşa cum se arată într-un comunicat al Preşedinţiei României, din 4 februarie 2015, survenit în urma întrevederii preşedintelui României, Klaus Johannis, cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Leancă, situaţia politică de la Chişinău este privită cu mare atenţie de către ţara noastră. În contextul discuţiilor, preşedintele Johannis a menţionat că ,, rezultatul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 a reconfirmat sprijinul cetăţenilor moldoveni pentru opţiunea proeuropeană, iar aşteptările partenerilor europeni se îndreaptă ferm către respectarea misiunii date prin alegeri de cetăţenii moldoveni”. De asemenea, preşedintele Johannis a subliniat că ,, orientarea proeuropeană a Republicii Moldova nu poate fi condiţionată de lupte politice interne”.

    Se ştie că în aceste zile  la Chişinău au loc negocieri febrile pentru formarea unui nou guvern. Investirea unui guvern pro-european va asigura premisele unui dialog consistent între România şi Republica Moldova, ţara noastră asumându-şi şi pe viitor susţinerea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova.

Antoniu Martinshare - facebook    share - twitter
Piese auto a postat: Miercuri, 11 Martie, 2015, 13:56 urmatorul comentariu:
Pentru un autoturism, piesele auto se manifesta precum organele umane: cat timp nu au nicio problema condusul acestuia este o placere. Daca in schimb, apar probleme la o singura piesa, intregul sistem auto poate fi in pericol dar si siguranta soferului si a pasagerilor.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta