Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Premii pentru cercetătorii UAV

Categorie stire Stirea zilei | Autor stire Manuel | Data publicare Duminica, 01 Iulie, 2018 | Nr. accesari stire 4242 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Premii pentru cercetătorii UAV

Profesorii din cadrul Facultăților de Inginerie ale UAV au fost premiați în acest an centenar de către Societatea de Chimie din România pentru contribuțiile aduse la promovarea chimiei în România.  Diploma de Onoare a Societăţii de Chimie a fost acordată  d-nei prof. dr. hab. Dana Copolovici (Facultatea de Inginerie Alimentara, Turism si Protectia Mediului) si d-nei conf. dr. ing. Magdalena Fogoroși (Facultatea de Inginerie). De asemenea d-nul prof. dr. hab. Lucian Copolovici, directorul Institutului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare în Știinte Tehnice si Naturale din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad i-a fost decernată medalia „Gheorghe Spacu”. Aceste distincții vin să completeze panoplia diplomelor și distincțiilor obținute în decursul anilor de către membrii filialei arădene. Medalia „Gheorghe Spacu” a fost acordată cu alte ocazii, de asemenea, d-nei prof. dr. Cornelia Idițoiu și d-nei conf. dr. ing. Dorina Chambré.

„Aceste premii sunt o bucurie pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și demonstrează profesionalismul acestor cadre didactice. Nu pot decât să îi felicit și să îmi exprim bucuria de a-i avea colegi în cadrul universității noastre” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Societatea de Chimie din Romania (SChR) este una dintre cele mai vechi asociatii profesionale din țară fiind înființată în anul 1919, intrând în cel de-al 100-lea an de funcționare. În prezent SChR este membră a European Association for Chemical and Molecular Sciences - EuCheMS.

Filiala Arad a Societății a fost înființată în 13 decembrie 2002, numărând în prezent 31 membrii activi care provin de la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad din inițiativa d-nei prof. dr. Cornelia Idițoiu. Actualmente președintele filialei este d-na conf. dr. ing. Dorina Chambré. 

Despre planurile de viitor, președintele societății arădene, conf.univ.dr Dorina Chambre a precizat „În următoare perioadă intenționăm să organizăm o nouă ediție a concursului Esperimentul, un seminar de nutriție care se va adresa elevilor de liceu, precum și o serie de conferințe susținute de profesorii și studenți din cadrul facultății noastre. Vom fi prezenți, ca în fiecare an, la evenimentul Noaptea Cercetătorilor unde publicul larg poate interacționa cu această minunată știință” a declarat dna Dorina Chambre.

Acțiunile filialei Arad a SChR care se vor desfășura în an centenar vizează promovarea chimiei în rândul tinerei generații și atragerea a unui număr cât mai mare de elevi și studenți spre studiul domeniului fascinant al chimiei. share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta